Verslag van Albert over Koning van Katoren

een boek geschreven door Jan TerlouwWaarom dit boek?

Ik heb dit boek gekozen omdat mijn ouders me over dit boek hadden verteld. We hadden het over de klimaatstaking bij ons op school en toen herinnerden zij zich dit verhaal over een jongen die ook in actie kwam.

Over de makers van het boek

Jan Terlouw is een schrijver die eerst in de politiek werkte. Hij was leider van een politieke partij D 66 en was ook een tijd minister.


ONDERZOEKDit boek gaat over

Stach is zeventien en droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land de baas zijn geven Stach zeven opdrachten. Als Stach er in slaagt deze uit te voeren wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?
Is het echt gebeurd?

Het zou volgens mij best echt gebeurd kunnen zijn. Er zijn nu ook ministers en wij hebben ook een koning. Het kan ook nu zo zijn dat er iemand is die in actie kan komen tegen de regering om de baas in het land te worden of dingen te veranderen.
Ik heb de volgende oefeningen gedaan

Ik heb dit bewijs gekozen omdat:
Zo kunnen jullie zien dat dit is waarom ik het boek heb gekozen. Dat zei ik al: Mijn ouders gaven mij dit boek en zij hadden het weer van mijn opa en oma.Van dit boek is ook een film gemaakt. Ik heb aan de leraar gevraagd of wij die ook kunnen kijken.
Dit is Jan Terlouw. Hij is al meer dan 80 jaar oud.
Dit is de voorkant van het boek dat mijn opa en oma in hun kast hadden staan.
Dit is de voorkant van het boek.
Dit is een ander bekend boek van de schrijver

  Weet jij het?

1. Zou jij ook de baas in het land willen worden?

   2.   

  3.


Waarom je dit moet lezen

het is een mooi en ook spannend verhaal. Daarom heb ik het ook gekozen voor een boekbespreking, want iedereen moet dit boek lezen!


Mijn tip voor de schrijver:

Het zou nu over de klimaatacties kunnen gaan. Een Zweeds meisje is nu de aanvoerder van alle kinderen die actie willen voeren.

Dit is een boek voor jongens en meisjes

er komen jongens en meisjes in voor en het verhaal kan voor iedereen zijn.


MIJN MENING
BEWIJZEN
ONDERZOEK
MIJN BOEK